Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás laska

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát lereszeljük, besózzuk. Egy nagyobb lábasban 2 evőkanál zsírt olvasztunk, a káposztát kinyomkodjuk a sóból, és a zsíron megpároljuk. Ízlés szerint borsozzuk.

A lisztből, tojásból sóval és vízzel rendes (kifőznivaló) tésztát gyúrunk. Két téglalap alakra, vékonyra kinyújtjuk.

A kihűlt káposztát a kinyújtott tésztalap hosszabb szélére halmozzuk, és betekerjük, mintha rétes lenne. Kizsírozott tepsibe helyezzük, szép rózsaszínűre sütjük. Rombusz alakúra szeletelve, melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Kitűnő eledel második fogásként egy tartalmas leves után. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss