Káposztás laska

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 4 tojás
  • víz
  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • bors
  • zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát lereszeljük, besózzuk. Egy nagyobb lábasban 2 evőkanál zsírt olvasztunk, a káposztát kinyomkodjuk a sóból, és a zsíron megpároljuk. Ízlés szerint borsozzuk.

    A lisztből, tojásból sóval és vízzel rendes (kifőznivaló) tésztát gyúrunk. Két téglalap alakra, vékonyra kinyújtjuk.

    A kihűlt káposztát a kinyújtott tésztalap hosszabb szélére halmozzuk, és betekerjük, mintha rétes lenne. Kizsírozott tepsibe helyezzük, szép rózsaszínűre sütjük. Rombusz alakúra szeletelve, melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Kitűnő eledel második fogásként egy tartalmas leves után.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin