Káposztás lángos

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg lisz
  • 2,5 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej káposzta reszelve
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát sózom, borsozom, és legalább fél órát állni hagyom. Összekeverem a lisztet az élesztővel, a sóval, az olajjal, és beledolgozom a jól kinyomkodott káposztát is. Kb. 12 lángost készítek belőle, olajban kisütöm.

Megjegyzés

Így is nagyon jó: elkészítem a lángos tésztáját a káposzta nélkül. A káposztát megdinsztelem (de nem fontos), és a lángosokat megtöltöm vele, és így sütöm ki olajban. (mint a panzerottit).

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 2 évvel ezelőtt
Természetesen egy gyakorlottabb főző eltudja készíteni, de egy kezdő nem. Jó lenne, ha lehetne a receptet javítani az első hozzászóló véleményével. Amúgy jó kis lángos lett :)
Dugjunk Egyet vagy Kettöt 4 évvel ezelőtt
Szívesebben csinálom dinsztelt káposztával. Valahogyan az nekem sokkal \"nagymamásabb\" :-)
Szilvi 6 évvel ezelőtt
Igen, a folyadék kevés szerintem is, én \"érzésre\" kiegészítettem még tejjel. A kelesztés is legalább 40 perc, és sütés előtt is 20 perc volt kb...de finom lett nagyon! Köszi
Horváth Teréz 7 évvel ezelőtt
Nem maradt ki belőle valami? A deci tej és a 2 ek olaj folyadék nekem kevésnek tűnik...
Vincze Ildikó 8 évvel ezelőtt
Persze keleszteni is kell a tésztát kb. 40 percig, és a lángosokat is hagyni kell 10 percig kelni, mielőtt megsütöd őket.

Hasonló Receptek