Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás lángos II.

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A reszelt káposztát forró olajon megforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, és megpirítjuk. A végén beleteszünk 1 mokkáskanál cukrot, hogy a színe sötétebb legyen. Félretesszük, és elkészítjük a lángos tésztáját.

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, és a héját leszedve krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, a burgonyával, a káposztával, a tojássárgával, sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, a tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva, langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán félujjnyi vékonyra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Letakarva újabb 15 percig pihentetjük, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre téve felitatjuk róla az olajat.

Megjegyzés

Ha egyszerű lángost sütünk, használjuk hozzá ezt a lángos alapreceptet, csak hagyjuk ki belőle a káposztát. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss