Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás-kolbászos lecsó

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • fél fej káposzta
  • 1 szál füstölt GM kolbász
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. A szalonnát enyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit kis kockákra vágtunk. A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint, és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát. Ezután kb. negyed óráig pároljuk.
    3. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő.
    4. Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük. Rizzsel tálaltam.

    KELKÁPOSZTÁS PARADICSOMOS CSIRKERAGU GERSLIVEL >>>

    SONKÁVAL-SAJTTAL TÖLTÖTT PÁCOLT TARJA >>>

Megjegyzés

Télen konzerv lecsóval is készülhet, így az elkészítési idő lerövidülhet, de magyaros jellege megmarad.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Káposztás-kolbászos lecsó recept?


Magazin