Káposztás kocka

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg fehérkáposzta,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 kávéskanál só,
  • 0,5 dl víz,
  • 1 csapott evõkanál cukor,
  • 25 dkg száraztészta kocka

Elkészítés

    Elkészítése: A káposztát lereszeljük, megszórjuk a sóval. Fél órát hagyjuk, hogy a sótól megtöppedjen a káposzta. Rátesszük a zsírt és a vizet, kevergetés közben megpároljuk. Mikor már a káposzta megpárolódott, de még holtsápadt, akkor félretoljuk a káposztát és a lábas alján a cukrot megolvasztjuk, mikor megbarnult összekeverjük a káposztával. Étvágygerjesztõbb lesz a szine. Ez a káposztapárolás 40 percig tart. Érdemes elõre párolni káposztát és adagonként lefagyasztani, akkor felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és forrósítani. A kockatésztát bõ forrásban lévõ sós vízbe tesszük fel. Megkeverjük, hogy ne maradjon egy kupacban. Megfõtt, leszürjük és a káposztával összekeverjük. Ki-ki ízlése szerint: sózza, borsozza, cukrozza.

Megjegyzés

Olcsó és finom étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Andrejkovics Katalin 11 hónappal ezelőtt
25 dkg tészta nálunk két felnőtt ember adagja! Egy nő+egy férfi (két férfinak már kevés)
Mindmegette 5 évvel ezelőtt
Ha másképp nem jelezzük, a receptek 4 adagra szólnak. Üdv MMe
Kenderes Tünde 5 évvel ezelőtt
Ez is hány adag???? Valaki segítsen már!!!!!!!!!!!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin