Elkészítés: Káposztareszelőn lereszeljük a káposztát, sózzuk, állni hagyjuk.
Egy nagyobb méretű vöröshagymát finomra reszelünk, 4 evőkanál olajat forrósítunk, melyben a hagymát átsütjük. Hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk. A levéből kinyomkodott káposztát hozzáadjuk, és belekeverünk egy pici borsot. Kavargatva szép barnásra pirítjuk, majd kihűtjük.
Elkészítjük a tésztát. A lisztet megszitáljuk, az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, az élesztős tejet, 1-2 kanál tejfölt, esetleg langyos tejet. Kissé keményebb állagú tésztát dagasztunk, a végén hozzáadjuk a zsiradékot, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztes deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd téglalapot formálunk, ujjnyi vastagságút. A fele részét megkenjük a kihűlt káposztával, majd összehajtjuk, széleit lenyomkova, zsírozott tepsibe tesszük.
A tetejét olajjal megkenjük, kicsit kelesztjük, azután forró sütőben szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre