Elkészítés: Sütünk 12 sós palacsintát.
1 kg sertéslapockából finom pörköltet főzünk hagymás alapon a lecsóval és a fűszerekkel. Amikor a hús már puha, beletesszük a
20 dkg finomra gyalult káposztát. A káposztát is puhára főzzük.
Kiszedjük a káposztás pörköltet lyukas kanállal, hogy a szaft java visszamaradjon. Kissé kihűtjük a húst, és belekeverünk 3 egész tojást, 2 gerezd tört fokhagymát, 1 kanál zsemlemorzsát és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk, és adunk még hozzá majoránnát, borsikafüvet, petrezselymet.
Megtöltjük a palacsintákat, amelyeket a két szélén behajtunk, majd feltekerünk, és kivajazott, zsemlemorzsával szórt tepsibe helyezünk. A reszelt sajt másik felével egyenletesen megszórjuk a tetejét, és ráöntjük a visszamaradt szaftot, amelyet előzőleg 1 kis pohár tejföllel kikevertünk.
180-200 fokon 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre