Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-húsos lepény

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • kevés só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl kefir
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg gyalult káposzta
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • 1 tojás
  • 1 tojás fehérje

Elkészítés

Elkészítés: Porhanyós tésztát készítünk a lepény hozzávalóiból kevés vízzel. Kettéosztjuk úgy, hogy az egyik nagyobb legyen.

A nagyobb tésztát kinyújtjuk, egy kerek piteformát kibélelünk vele úgy, hogy a szélén kicsit túllógjon.

A töltelékhez a gyalult káposztát sós vízben megfőzzük. 1 kanál olajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, átpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, és még 10 percig keverve pároljuk.

Langyosra hűtjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadunk 1 tojást és 1 fehérjét, elkeverjük. Ezt borítjuk a
tésztára, a másik tésztát lappá nyújtva a tetejére tesszük. A lelógó széleket bevizezzük, és felhajtva összedolgozzuk a két lapot, hogy jól zárjanak.

Tetejét kevés vízzel elkevert 1 tojássárgájával megkenjük. Villával megszurkáljuk, forró sütőben pirosra sütjük. Nagyon laktató, kiadós étel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek