Elkészítés: Porhanyós tésztát készítünk a lepény hozzávalóiból kevés vízzel. Kettéosztjuk úgy, hogy az egyik nagyobb legyen.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk, egy kerek piteformát kibélelünk vele úgy, hogy a szélén kicsit túllógjon.
A töltelékhez a gyalult káposztát sós vízben megfőzzük. 1 kanál olajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, átpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, és még 10 percig keverve pároljuk.
Langyosra hűtjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadunk 1 tojást és 1 fehérjét, elkeverjük. Ezt borítjuk a
tésztára, a másik tésztát lappá nyújtva a tetejére tesszük. A lelógó széleket bevizezzük, és felhajtva összedolgozzuk a két lapot, hogy jól zárjanak.
Tetejét kevés vízzel elkevert 1 tojássárgájával megkenjük. Villával megszurkáljuk, forró sütőben pirosra sütjük. Nagyon laktató, kiadós étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre