Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás-húsos egytál

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 nagyobbacska szelet sertéstarja vagy oldalas
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 mokkáskanál kömény (őrölt vagy egész)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 vöröshagyma
  • 3 alma
  • 1 kg burgonya
  • 1 kiskanál ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A húst a sütést megelőző este besózzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Letakarva, hűtőben másnapig így pácoljuk.

    A káposztát, ha túl savanyú kissé átmossuk, majd egy peremes tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük.
    A köménymaggal és a cukorral behintjük, a hagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a káposztára szórjuk. Erre kerül a felkarikázott alma, aminek a magházát kivágtuk. A megtisztított, felszeletelt burgonyával befedjük, kissé megsózzuk, majd a hússzeleteket ráfektetjük.

    Alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon kb. 75 perc alatt megsütjük, a vége felé a fóliát levesszük, szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin