Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás húsgombócleves

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg gyors rizs
  • 2 l víz
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db babérlevél

Elkészítés

    1. Darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat.
    3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet. Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
    4. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.

     

Megjegyzés

Egy szelet friss puha kenyérrel és egy pohár borral:)

Scsilluka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin