Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás harcsa tejföllel

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg afrikai harcsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 ek zsír
  • 2 ek pirospaprika
  • bors
  • 1 tk egész kömény
  • 2 db babérlevél
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl meleg tejföl

Elkészítés

    1. A zsírt feltesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük. A kockára vágott hagymát a hátramaradt zsíron megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával majd rárakjuk a savanyú káposztát, és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Köménymaggal és babérlevéllel ízesírjük. Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük.
    2. Amíg fő a káposzta addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, 1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel és kaporral tálaljuk, melléhalmozzuk a sült szalonnát.

    A LEGJOBB ÉTELEK HARCSÁBÓL  >>> 

Megjegyzés

Két kedvencem a savanyú káposzta és a hal.Gondoltam egy merészet és össze házasítottam őket és egy fantasztikus ízharmónia lett az eredmény!Igazi karácsonyí

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin