A zsírt feltesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük. A kockára vágott hagymát a hátramaradt zsíron megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával majd rárakjuk a savanyú káposztát, és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Köménymaggal és babérlevéllel ízesírjük. Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük.
Amíg fő a káposzta addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, 1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel és kaporral tálaljuk, melléhalmozzuk a sült szalonnát.
Két kedvencem a savanyú káposzta és a hal.Gondoltam egy merészet és össze házasítottam őket és egy fantasztikus ízharmónia lett az eredmény!Igazi karácsonyí - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!