Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás hajtóka

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • étolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát lereszeljük, besózzuk, és fél órára félretesszük. Közben a tészta hozzávalóit alaposan
    összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük.

    Az előkészített káposzta levét jól kinyomkodjuk. Az étolajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megpirítjuk benne a kristálycukrot, és belekeverjük a káposztát. Állandó kevergetés közben megpároljuk, ízesítjük őrölt borssal.

    A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a párolt káposztát. Háromszor felhajtunk 1-1 sort, és végigvágjuk. Ez addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.

    Az így kapott tésztarudakat kb. 5 cm-es kockákra vágjuk, tepsibe rakjuk, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben lassan sütjük pirosra.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin