Elkészítés: A káposztát lereszeljük, besózzuk, és fél órára félretesszük. Közben a tészta hozzávalóit alaposan
összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük.
Az előkészített káposzta levét jól kinyomkodjuk. Az étolajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megpirítjuk benne a kristálycukrot, és belekeverjük a káposztát. Állandó kevergetés közben megpároljuk, ízesítjük őrölt borssal.
A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a párolt káposztát. Háromszor felhajtunk 1-1 sort, és végigvágjuk. Ez addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.
Az így kapott tésztarudakat kb. 5 cm-es kockákra vágjuk, tepsibe rakjuk, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben lassan sütjük pirosra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre