Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás gulyás

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg marhalábszár
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • csipet kakukkfű
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A sertés- és marhahúst megmossuk, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A savanyú káposztát - ha túl
    savanyú, rövid ideig hideg vízben áztatjuk - kinyomkodjuk.
    Elkészítés: Az olajat egy nagy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk az ecetet. Beletesszük a húsokat, kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, babérlevelet, kakukkfüvet. Letakarjuk, és lassú tűzön kb. másfél óra hosszat dinszteljük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd kb. még egy óra hosszat főzzük, amíg a káposzta is megpuhul. Forrón tálaljuk, ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin