Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás fonott kalács

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál étolaj
  • késhegynyi só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg reszelt káposzta
  • olaj
  • bors
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékhez a káposztát besózzuk, kb. 10 perc múlva kicsavarjuk a sóból, olajon megpirítjuk, ízlés szerint borsozzuk.

    A tésztához az élesztőt 2 dl langyos tejben, csipetnyi cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. 6 felé osztjuk, gyúródeszkán 45 percet kelesztjük.

    Majd kisodorjuk kb. 25*10 cm-esekre, ezeket megkenjük a már langyos reszelt káposztával és betekerjük. Hármat-hármat befonunk, így 2 kalácsunk lesz.

    Magas falú tepsibe bele tesszük, tojással megkenjük, és 20 percet kelesztjük. Sűrűn hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki.

    Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük 150 fokon (légkeveréses sütőnél). Ha túl gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin