A lisztet a zsírral elmorzsoljuk,hozzá adjuk a sót,tojást,ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá. Jól kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük. 4 darabba vágjuk. Fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír.
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz. Egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapot megkenjük a fele túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék készítése: a káposztát a cukorral, sóval, borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk. Majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük. A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, majd a fele tölteléket is rászórjuk és feltekerjük.
Tepsibe helyezzük. A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Ma a halászlé után második fogásnak nagyon finom leveles rétest sütöttem. Olyan pihe könnyű volt, minden réteg szétvált. Készült sós és édes is változat is.
A réteshez jó étvágyat kívánok! - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!