Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás csuka

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat megtisztítom, fejét, farkát levágom, 6 egyenlő szeletre vágom. A törzsdarabokat mélyen beirdalom. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzöm, majd áttöröm. Az így kapott lébe teszem fel a káposztát főni.

A haldarabokat megsózom, paprikás lisztben megforgatom, forró zsírban kisütöm. Mikor a káposzta puha, felét kiszedem egy tűzálló tálba, ráteszem a sült haldarabokat, majd ráhalmozom a többi káposztát.

A tetejét meglocsolom tejföllel, és a sütőben 15 percig sütöm.

Párolt rizzsel, citromkarikákkal tálalom.

Megjegyzés

Sohasem győzöm népszerűsíteni ismerőseim, barátaim körében a halat! Általában mindenki fél a szálkáktól és persze az árától! De lehet kapni filézett halat (ismeretség mondjuk nem árt a piacon), de saját magunk is megtanulhatunk filézni, nem nagy ördöngösség!

Sokat jártam tenger, óceán menti országokban, ahol a hal alapeledel. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss