Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-burgonyás csülökegytál

MME MME
4/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csülköt jól megmossuk. A hagymát meghámozzuk. A csülköt az egész hagymával együtt - annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi-, feltesszük főni.
Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, egy szem tisztított burgonyát is hozzáadunk. Amint a krumpli megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük a léből a hagymával együtt. Mélyebb tálba tesszük, rámerünk a léből, és sűrűvé turmixoljuk. Ezzel sűrtjük majd be az ételt.

Elkészítés:
1. Amíg a csülök tovább fő, megtisztítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát feldaraboljuk, forró vízben három percen át főzzük, majd leszűrjük. A maradék burgonyát kis kockákra, a répát fél karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk
2. Amikor a csülök olyan puha már, hogy ki tudjuk belőle fordítani a csontot, kicsontozzuk, a húst össszevágjuk, félretesszük. A visszamaradt lébe belereszeljük a burgonyát, a répát, a kelkápozstát és a fokhagymát. Csak annyi lé legyen rajta, amennyi a zöldségeket ellepi. Megszórjuk a köménnyel, a majorannával és puhulásig főzzük.
3. Ekkor belekeverjük a sűrítő turmixot, az összevágott húst, és megszórjuk petrezselyemmel. Ha szükséges, fűszerezzük, összeforraljuk és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss