Elkészítés: A fejeskáposztát legyaluljuk vagy vékonyra szeleteljük, besózzuk. A zsírban megfonnyassztjuk a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a kinyomott káposztát, törött borssal, kevés cukorral, köménymaggal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk, majd a fedőt levéve lepirítjuk.
A lisztet összegyúrjuk a héjában főtt, megtisztított és áttört burgonyával, 1 egész tojással és kevés sóval. Jól meglisztezett deszkán közepes vastagságúra nyújtjuk, és metéltre vágjuk, majd forró vízben kifőzzük. Ha a metéltek a víz felszínére jöttek, leszűrjük, és elkeverjük a már előzőleg elkészített párolt káposztával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre