Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás bableves

default user icon
5 4.5/5

Hozzávalók

  • 20 dkg szárazbab
  • babérlevél
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • ecet
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg lecsókolbász,

Elkészítés

Megjegyzés

Halmos Tiborné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Daylle
Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, kivéve egy dolgot:) Lecsókolbász helyett füstölt kolbászt tettem bele. De a végeredmény nagyon finom lett:)
jabaki2
Bocs, hogy belekotyogtam:D Csak a hozzávalókat olvastam el. Rendszeresen főzöm ezt a levest,(Szabolcsból származom) de nem párolni szoktam a káposztát, hanem főzöm. Fel sem merült bennem, hogy másképp is szokták. Most olvastam el , hogy te hogyan készíted el. Elnézést. Biztos így is jó:)
jabaki2
Valóban füstölt hússal az igazi ez a leves. A savanyú káposztát külön edényben célszerű megfőzni.Előbb csak a káposztát beletenni a levesbe, és a főzőléből csak annyit, amennyi szükséges, így nem lesz túl savanyú a levesünk, nem rontjuk el.
Wendus
Én füstölt csülökkel szoktam csinálni,isteni finom.
tojanos
Szatmárcsekén, vagy környékén ezt káposztás paszúlylevesnek nevezik, és füstölt hússal, kolbásszal készitik. A lecsó-kolbásznak már több, mint fele adalék, és szinte ehetetlen. Én nem rontanám el vele. Bocsi!

Hasonló Receptek

Magazin