Káposztás bableves

default user icon
5 4.5/5

Hozzávalók

  • 20 dkg szárazbab,
  • 20 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg lecsókolbász,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • ecet,
  • babérlevél ,
  • 1 teáskanál pirospaprika,

Elkészítés

    A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Palasics Ágota 6 évvel ezelőtt
Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, kivéve egy dolgot:) Lecsókolbász helyett füstölt kolbászt tettem bele. De a végeredmény nagyon finom lett:)
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Bocs, hogy belekotyogtam:D Csak a hozzávalókat olvastam el. Rendszeresen főzöm ezt a levest,(Szabolcsból származom) de nem párolni szoktam a káposztát, hanem főzöm. Fel sem merült bennem, hogy másképp is szokták. Most olvastam el , hogy te hogyan készíted el. Elnézést. Biztos így is jó:)
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Valóban füstölt hússal az igazi ez a leves. A savanyú káposztát külön edényben célszerű megfőzni.Előbb csak a káposztát beletenni a levesbe, és a főzőléből csak annyit, amennyi szükséges, így nem lesz túl savanyú a levesünk, nem rontjuk el.
Ficsor Magdolna 7 évvel ezelőtt
Én füstölt csülökkel szoktam csinálni,isteni finom.
tojanos 8 évvel ezelőtt
Szatmárcsekén, vagy környékén ezt káposztás paszúlylevesnek nevezik, és füstölt hússal, kolbásszal készitik. A lecsó-kolbásznak már több, mint fele adalék, és szinte ehetetlen. Én nem rontanám el vele. Bocsi!

Hasonló Receptek

Magazin