Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás bableves csülökkel

MME MME
1 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.

Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük. Ha a csülök sós, vigyázzunk hogy el ne sózzuk.

Közben az apróra vágott hagymát zsírban üvegesre pirítjuk, és ezen a hagymás zsíron a savanyú káposztát megpároljuk, majd a puhuló babhoz keverjük.

Amikor a csülök megfőtt, kivesszük a levesből, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra vágjuk.

Ezután világos paprikás rántással besűrítjük és tejfölözzük a levest, majd sóval, cukorral, ecettel utánaízesítjük és kiforraljuk. Végül beletesszük a kockára vágott csülköt, meghintjük apróra vágott kaporral, és tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük más füstölt hússal, esetleg kolbásszal is.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss