Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás bableves csülökkel

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zsír
  • fél csokor kapor
  • 3 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.

    Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük. Ha a csülök sós, vigyázzunk hogy el ne sózzuk.

    Közben az apróra vágott hagymát zsírban üvegesre pirítjuk, és ezen a hagymás zsíron a savanyú káposztát megpároljuk, majd a puhuló babhoz keverjük.

    Amikor a csülök megfőtt, kivesszük a levesből, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra vágjuk.

    Ezután világos paprikás rántással besűrítjük és tejfölözzük a levest, majd sóval, cukorral, ecettel utánaízesítjük és kiforraljuk. Végül beletesszük a kockára vágott csülköt, meghintjük apróra vágott kaporral, és tálaljuk.

Megjegyzés

Készíthetjük más füstölt hússal, esetleg kolbásszal is.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anchante
Gyermekkorom nagy kedvence volt, és azt kell mondjam beváltotta a hozzá fuzott reményeim. Isteni lett, koszonom a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin