Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lefogyhatok a káposztaleves-diétával? A dietetikus válaszol!

Hatékony a káposztaleves-diéta? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Hallottam a káposztaleves-diétáról, de én nem hiszem, hogy egy leves önmagában csodát tehetne. Viszont érdekelne, hogyan készül a savanyúkáposzta-leves, amely a diétába is beilleszthető? (Cs. Csilla, Cegléd)

A nők között valóban kering egy káposztaleveskúra-recept, ám ennek, ahogy te is írtad, semmilyen csodahatása nincs. Az viszont igaz rá, hogy egy rendkívül kalória-, fehérje-, zsír- és szénhidrátszegény, azaz súlyosan tápanyaghiányos, koplalós „kúráról” van szó. Fogyni valóban lehet tőle, hiszen végig kizárólag káposztalevest szabad enni, amibe a káposzta mellett tetszés szerint egyéb zöldségfélék (répa, hagyma, zeller) is bőven kerülhetnek.

Eleinte kellemesnek tűnő íze hamar egyhangúvá válik, aztán jön a puffadás és a hasmenés, végül pedig a „hátam közepére sem kívánom” érzése. Ha valaki hősiesen végigszenvedte a „kúrát”, akkor azt tapasztalhatja, hogy a leadott kilói, sajnos, rövid időn belül visszajönnek, ráadásul újabb pluszkilókkal megfejelve!

Úgy gondolom, az általad kért recept valószínűleg a klasszikus korhelylevesé lehet, ám ez nem biztos, hogy elősegíti a testsúlycsökkentést!

MIT EGYEK, HOGY KEVÉSBÉ LEGYEK STRESSZES? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
FÖLÖSLEGES SZÁMOLNI A KALÓRIÁKAT VAGY SEM? DIETETIKUSUNK VÁLASZOL! >>> 
TÚL VÉKONY VAGYOK, HOGYAN HÍZZAK? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
HOGY ÉRHETEK EL TARTÓS FOGYÁST? A DIETETIKUS VÁLASZOL >>> 
TÉNYLEG FOGYASZT AZ ALMAECET? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Hozzászólások

migota
A leírtakkal teljesen egyetértek, gratulálok a közérthető íráshoz. Csak az lenne a kérdésem, hogy ha van az oldalnak egy elismert dietetikusa, hogyan lehet tele a mindmegette.hu áltudományos dietetikai ferdítéseket tartalmazó cikkekkel? Igaz, hogy nem ez a hölgy írja, de az oldal dietetikusaként illene ellenőrizni és felelősséget vállalni a megjelent egészségről és táplálkozásról szóló tartalmakért.

Magazin