Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztalepény

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta (kisebb)
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • bors
  • cukor
  • olaj

Elkészítés

    1. A káposztát lereszeljük egy káposztareszelőn. Megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A kiengedett levét kicsavarjuk és leöntjük róla.
    2. Felforrósított olaj on megpirítjuk, végül megszórjuk egy kevés cukorral és karamellizáljuk. Ezután egy tálba tesszük és kihűtjük.
    3. Beleütjük a tojást, majd annyi liszttel összegyúrjuk, hogy lágy masszát kapjunk. Sóval és borssal fűszerezzük.
    4. Serpenyőben egy kevés olaj at forrósítunk, és a masszából kisebb halmokat teszünk bele. Lelapítjuk, majd a lepények mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
    5. Tejföllel vagy joghurttal kínáljuk, de főzelékekhez is adhatjuk feltétként.

      TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kismazzs
Most fogom elkésziteni remélem finom lesz!!!Mivel kezdö "szakács vagyok" ezért egy ilyen könnyünek látszó receptet választottam!!

Hasonló Receptek

Magazin