Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapós kakaós kalács

5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 ek étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dl tej
  • cukor
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 20 dkg margarin

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos tejben kis cukorral felfuttatunk, hozzáöntjük a finomliszt és a rétesliszt keverékéhez. Hozzáadjuk a 2 evőkanál étolajat, a 3 tojás sárgáját és a csipet sót. A tejjel jól összedolgozzuk. 6 egyforma gombócot csinálunk belőle, félretesszük.
    2. A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel felfőzünk, és hagyjuk kihűlni. Majd belekeverjük a pudingba a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 3 púpos evőkanál kakaóport és a margarint. Jól összekeverjük.
    3. A tésztagombócokat egyenként kisodorjuk, megkenjük a krémmel. Feltekerjük, és 3-3 rudat összefonunk, így 2 rúd kalácsot kapunk.
    4. A tepsit jól kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. Minél keskenyebb tepsibe tesszük, annál magasabb lesz. A fonatokat tojássárgájával megkenjük, megböködjük, hogy a levegő sülés közben el tudjon távozni.
    5. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 percig, majd 140-150 fokon még fél órán át sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, csak utána lehet szeletelni.

      KUGLÓFOK ÉS KALÁCSOK >>> 

      A LEGFINOMABB KALÁCS RECEPTEK >>>

Megjegyzés

Nálunk az egész család imádja, tényleg kapós.

gereva28
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek