Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapormártás

5/5

Hozzávalók

  • 1 db húsleveskocka
  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • 1/4 citrom leve
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítés

    1. A húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízben. 
    2. A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, összekeverjük.
    3. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal cukorral, citromlével. 5 percig forraljuk. 

    Mártások, szószok, krémek, pesztók >>> 

     

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Tejszín helyett tejjel is elkészíthető, úgy is nagyon finom. A leveskockát tejben is feloldhatjuk, akkor még ízletesebb lesz az elkészült mártás.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin