Elkészítés: A töltelékhez az ajvárba keverem a karikára szelt kétféle olívabogyót. A tojásfehérjét, mely lazítja és egyben összefogja a tölteléket, kemény habbá verem, majd óvatosan az ajvárba keverem.
A leveles tésztát elfelezem, az egyik felet felhasználásig a hűtőszekrényben tartom, a másik felet vékonyan lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtom. 4 cm átmérőjű kerek kiszúróval kis körlapokat szaggatok belőle. A kis lapokat aprósütemények sütésére szolgáló tepsibe helyezem (ennek hiányában kis muffintepsi is használható) minden sekély peremű tésztakosárba 1 púpozott teáskanálnyi tölteléket halmozok, paradicsomszeletekkel, paprikakockákkal, parmezánnal kevert zsemlemorzsával, reszelt sajttal koronázom meg felváltva.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosra sütöm. Langyosan, hidegen is kitűnő. Akár egy nappal korábban is elkészíthető, a vendégek érkezése előtt a kis kanapékat újramelegítve tökéletesen frissek és ropogósak lesznek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre