Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kanapék délvidéki stílusban

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 30-34 darabhoz:
  • 1 csomag leveles tészta (friss, 275 gr-os kiszerelés)
  • 3-3,5 dl ajvár vagy könnyed ajvár
  • 1 tojás fehérje
  • 8-10 szem magozott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • A díszítéshez:
  • friss paradicsomszeletek
  • felkockázott sültpaprika
  • parmezánnal kevert zsemlemorzsa
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez az ajvárba keverem a karikára szelt kétféle olívabogyót. A tojásfehérjét, mely lazítja és egyben összefogja a tölteléket, kemény habbá verem, majd óvatosan az ajvárba keverem.

A leveles tésztát elfelezem, az egyik felet felhasználásig a hűtőszekrényben tartom, a másik felet vékonyan lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtom. 4 cm átmérőjű kerek kiszúróval kis körlapokat szaggatok belőle. A kis lapokat aprósütemények sütésére szolgáló tepsibe helyezem (ennek hiányában kis muffintepsi is használható) minden sekély peremű tésztakosárba 1 púpozott teáskanálnyi tölteléket halmozok, paradicsomszeletekkel, paprikakockákkal, parmezánnal kevert zsemlemorzsával, reszelt sajttal koronázom meg felváltva.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosra sütöm. Langyosan, hidegen is kitűnő. Akár egy nappal korábban is elkészíthető, a vendégek érkezése előtt a kis kanapékat újramelegítve tökéletesen frissek és ropogósak lesznek.

Megjegyzés



További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss