Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kanadai zöldfűszeres lazac

default user icon
1 4.2/5

Hozzávalók

  • 1 kb. 2 kg-os konyhakész lazac,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 csokor petrezselyem vagy kapor,
  • 1 citrom,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    A megtisztított hal belsejét sóval-fehér borssal fűszerezzük, majd hasüregébe beledugjuk a megmosott, leszárazott petrezselymet vagy kaprot (nem kell összevágni a leveleket). A citromot forró vízzel megmossuk, héjastól felkarikázzuk és a hal hasüregébe dugjuk. Nagyon vastagon kivajazunk egy akkora darab alufóliát, amibe a halat be tudjuk csomagolni. Laza csomagot készítsünk, hogy a keletkező gőznek legyen helye! A halat kívül is sózzuk-borsozzuk, majd a fóliacsomagot tepsibe téve, forró sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük. Tejszínnel dúsított, leveles párolt parajjal és főtt burgonyával körítjük. A töltött hal hidegen is finom, így a maradékot karácsony másnapján is fogyaszthatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsuzs78
Sziasztok! Ezek az etelek a 90 naposhoz vannak??Mert majdnem mindegyikhez koretet ir!Na mindegy,vegulis nem erdekes!:)Persze ki lehet hagyni a krumplit es tarsait!Udv:Zsuzsi

Hasonló Receptek

Magazin