Keress receptre vagy hozzávalóra

Kanadai almás pite

default user icon
Kanadai almás pite

Hozzávalók

  • 3 ek almalé
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg juharszirup
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • citrom
  • 3 db tojás
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 12,5 dkg zabpehely
  • rétesliszt
  • 70 dkg alma
  • 5 dkg dió

Elkészítés

    Áztassunk 3 evőkanál almalébe 5 dkg aszalt vörös áfonyát. Dolgozzunk össze 15 dkg puha vajat 8 dkg juharsziruppal, 1 tasak vaníliás cukorral, valamint egy-egy csipet sóval és reszelt citromhéjjal.

    Adjunk a keverékhez egyenként 3 db tojást, majd keverjünk bele 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 1 tk sütőport és 12,5 dkg zabpelyhet.

    Vajazzunk ki egy tortaformát, és szórjuk meg egy kevés rétesliszttel. A tészta 2/3-át nyomkodjuk egyenletesen a formába. Osszunk el rajta 70 dkg nagyobb kockákra vágott, hámozott almát. Szórjuk rá a lecsepegtetett áfonyát 5 dkg dióval együtt.

    A maradék tésztát szedjük kis darabokra, és ezt is szórjuk az almára, majd locsoljuk meg 5 dkg olvasztott vajjal, és süssük 180 fokon kb. 50 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek