Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kamilla, fröccs és halászlé: már 54 hungarikumunk van!

default user icon
MME
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a debreceni páros kolbászt olyan népi eredetű ételnek nevezte, amely saját kultúrával rendelkezik a mangalica tenyésztéstől a feldolgozáson és a kereskedésen át a vendéglátásig.

A 200 éves fröccs - amelyből 50-60-féle ismert - is bekerült a hungarikumok közé, amely a hazai szőlőtermesztést és a kulturált borfogyasztást is segítheti.

Az egyedülálló bajai halászlé ezer éves halászati kultúrára támaszkodik, s a köré szervezett fesztivál több mint tízezer embert vonz évente - ecsetelte a földművelésügyi miniszter, a magyar Alföld legértékesebb gyógynövényének, a népi gyógyászat legfontosabb felfedezésének nevezve a negyedik új hungarikumot, a kamilla virágzatot.



Elmondta azt is, hogy a debreceni tanácskozás döntése alapján a Magyar Értéktárba került a szerencsi csokoládé, ezzel 127-re nőtt az értéktárban lévő termékek száma!

Magyaros ételeinket itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss