Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalocsai pácolt pecsenye

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg kicsontozott sertés karaj vagy szűzpecsenye felszeletelve
  • A páchoz:
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 púpozott evőkanál ételízesítő
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 3-5 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat felütjük, és belekeverjük a fűszereket (nem kell habosra verni). A szeletelt, kiklopfolt húsokat megforgatjuk ebben a pácban, a maradékot ráöntjük, és lefedett edényben 2 napig hűtőszekrényben érleljük.

2 nap után kevés olajon hirtelen kisütjük, párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek