Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalácsban sült sonka

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben kis cukorral futtatjuk fel. A lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is ráöntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával tésztát állítunk össze.

A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 cipót készítünk, majd mindegyiket kinyújtjuk a sütőforma méretére.

A sonkát apró kis kockákra szeleteljük. Az alsó lapot belehelyezzük a formába, erre kerül a sonka fele, majd egy újabb lap, a sonka másik fele, és betakarjuk az egészet egy lappal. Kissé lenyomkodjuk a széleit a kuglófformának megfelelően.

Meleg helyen a tésztát még kicsit kelesztjük, és előmelegített (160 C-fok) sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss