Elkészítés: Egy lábasban megolvasztom a vajat, leveszem a tűzről, hozzáadom a sót, majd a tejet. Összekeverem. Kimérem a lisztet egy tálba, az élesztőt a cukorral folyékonyra keverem, a liszthez adom. A vajas-tejes-sós keveréket is a lisztre öntöm, összegyúrom. Sokáig kell gyúrni, míg már nem ragad az ember kezéhez a tészta. Ha megvan, letakarom, egy órát kelesztem. Megfonom, megkenem tejjel vagy tojássárgával, és a 220 fokra előmelegített sütőbe teszem. 35-40 percig sütöm. A legjobb, ha a sütés első 10-15 percében 5 percenként vízzel spricceljük, így különösen magasra kel és könnyű lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre