Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves zöldségleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • 1 közepes szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 5-6 kelbimbó
  • 5-6 kicsi karfiolrózsa
  • 1-2 maréknyi zöldborsó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál fehérbors
  • 1 db zöldségleves kocka
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1-1,5 liter meleg víz

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségféléket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a hagymát pici kockákra aprítjuk.

    Egy fazékban felmelegítjük az étolajat, rátesszük a feldarabolt répát, petrezselyemgyökeret és zellert, s kb. 5 percig pároljuk, rászórjuk a hagymát, összepirítjuk, megszórjuk ételízesítővel, fehérborssal és kakukkfűvel, majd gyors összekeverés után felöntjük a meleg vízzel. Beletesszük a többi zöldséget, felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.

    A befejezés előtt még csipetnyi kakukkfüvet adhatunk hozzá, hogy felfrissítsük ezt az ízt. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

A 3 alap mellett tulajdonképpen bármilyen zöldséget felhasználhatunk hozzá. A leves összetételének az elkészítő ízlése és fantáziája szab határt. Fontos, hogy ne legyen túl sok leve. Fogyókúrázók figyelmébe is ajánlom, hiszen ízletes, szemet gyönyörködtető és nem hizlal.

A receptet és a fotót T.

t.vica
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin