Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kakukkfüves-zöldséges gombaleves daragaluskával

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés ételízesítő
  • 1 egész tojás
  • kb. 4-5 dkg búzadara
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A zöldségeket és a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk, a gombát feldaraboljuk.
    2. Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon addig pirítjuk, ameddig a szélek kis pírt nem kapnak. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, és még néhány percig együtt dinszteljük. Felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, kevés ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyakockákat, és forrástól számítva lassú tűzön főzzük kb. 15 percig.
    3. Közben az egész tojást villával jó habosra felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kb. 4-5 dkg búzadarát finoman elkeverünk benne (a lényeg a galuskánál, hogy sűrű kikevert tejföl állagú legyen). Pihentetjük kb. 5 percig, majd a forró levesbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe. Tovább főzzük lassú tűzön kb. 8 percig, amíg a galuskák többszörösükre dagadnak, majd megszórjuk petrezselyemmel, és már is tálalhatjuk.

      GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! >>> 

      3+1 levesbetét amitől isteni lesz a húsleves >>> 

      Még több leves >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes