Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves tócsni

MME MME
2/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Ízlés szerint sózzuk, néhány percre félretesszük, hogy levet eresszen.
  3. Kinyomkodjuk a krumpli levét, összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és a levelekre szedett kakukkfűvel. Ha túl lágy a tészta, kevés liszttel sűríthetjük.
  4. Serpenyőben olajat forrósítunk.

  5. Tenyérnyi lepényeket formázunk, és a forró olajban mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük.
  6. Az elkészült tócsnit tejföllel megkenve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss