Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves ropogós sült csirke

Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,2 kg)
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 2,5 dl fehérbor
  • 5 ág kakukkfű

Elkészítés

    1. A megtisztított csirkét bedörzsöljük sóval. Egy tepsit kikenünk a vaj harmadával, és elosztjuk benne a feldarabolt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és gombát. Enyhén megsózzuk a zöldségeket, majd ráhelyezzük a csirkét.
    2. Felöntjük borral és a maradék vajat elosztjuk a csirkén, a megmosott kakukkfű ágakat a tepsibe helyezzük.
    3. A csirkét lefedjük. 200 fokos sütőbe 20 percig sütjük, azután fedő nélkül, 160 fokon még 30-40 percig. Közben néha meglocsoljuk a pecsenyelével. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Sült burgonyát kínálhatunk mellé.

    FŰSZERVAJAS SÜLT CSIRKE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin