Kakukkfüves ropogós sült csirke

Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,2 kg)
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl fehérbor
  • 5 ág kakukkfű

Elkészítés

    1. A megtisztított csirkét dörzsöljük be sóval. Kenjünk ki egy tepsit a vaj harmadával, és osszuk el benne a feldarabolt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és gombát. Enyhén sózzuk meg a zöldségeket, majd helyezzük a tepsibe a csirkét is.
    2. Öntsük fel a borral. Osszuk el a csirkén a maradék vajat és a megmosott kakukk fűágakat.
    3. Fedjük le a csirkét, és tegyük 200 fokos sütőbe 20 percre, azután fedő nélkül, 160 fokon süssük még 30-40 percig. Közben néha locsoljuk meg a pecsenyelével. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Sült burgonyát kínálhatunk mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin