Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves rakott káposzta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg darált dagadó
  • 15 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj vagy mangalica zsír
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál csombor
  • 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst megfőzzük. A hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és a pirospaprikát, jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

    Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet. A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a felkarikázott paradicsom ot és zöldpaprikát.

    Befedjük alufóliával, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom egytálétel.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin