Kakukkfüves ponty

Hozzávalók

  • 8 db pontyszelet (ujjnyi vastag)
  • 2 ek kukoricadara
  • 1 ek tönkölybúzaliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1/2 db citrom
  • 2 ek olaj
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés

    1. A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük.
    2. Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába.
    3. Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány  kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.

Megjegyzés

Szeretném népszerűsíteni egy kicsit a halat, a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető pontyot hoztam:-). Friss zöld fűszerrel nagyon ízletes, én most kakukkfűvel készítettem, de kaporral is finom.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek