Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves ponty

30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük.
  2. Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába.
  3. Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány  kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.

Megjegyzés

Szeretném népszerűsíteni egy kicsit a halat, a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető pontyot hoztam:-). Friss zöld fűszerrel nagyon ízletes, én most kakukkfűvel készítettem, de kaporral is finom. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek