Kakukkfüves-olívás focaccia (olasz kenyérlepény)

Hozzávalók

  • 1 darabhoz:
  • 35 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 2 tk só
  • 1 dkg szárított élesztő
  • 2 tk cukor
  • 1,4 dl olívaolaj
  • 10 dkg magozott olajbogyó
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • nagy szemű tengeri só

Elkészítés

    1.

    Szitáljuk tálba a lisztet és a sót. Keverjük hozzá az élesztőt és a cukrot. Nyomjunk a közepébe mélyedést, majd csorgassunk bele 2,3 dl meleg vizet és 0,8 dl olajat. Dolgozzuk össze, majd dagasszuk lisztezett felületen 10 percig. Tegyük tálba, és meleg helyen kelesszük 30 percig.

    2.

    Lapítsuk ki kissé a tésztát, majd fektessük kiolajozott tepsibe. Nyomjunk bele mélyedéseket, kenjük át a megmaradt olajjal, szórjuk meg az olajbogyóval, néhány apróbb kakukkfűággal, valamint a sóval. Kelesszük további 20 percig, majd süssük 180 fokos sütőben 30–40 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin