Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves marhaszelet

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 tk kömény
  • 100 g vaj
  • 4 szelet rostélyos
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A kakukkfű lecsipkedett leveleit és a durvára tört köményt tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összekeverjük, fóliára kanalazzuk, és feltekerjük hengerré. A hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
  2. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. A megtisztított húst bedörzsöljük az olívaolajjal, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, majd forrón, a felkarikázott fűszervajjal kínáljuk. 
Lehetőleg nagyon jó minőségű húsból készítsük. Ha tehetjük, pácoljuk a húst kevés olívaolajjal és frissen őrölt borssal néhány napig.

Ezek is érdekelhetnek