Elkészítés: A krumplit héjastól sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm (főzni is lehet természetesen).
Amíg sül, elkészítem a mártást. A hagymát tisztítást követően 2-3 mm-esre kockázom, a petrezselymet finomra aprítom, a kakukkfű leveleit lecsipkedem. A csemegeuborkát 1/2 cm-esre kockázom. Egy nagy tálba halmozom a tejfölt, a joghurtot, a mustárt és a citrom kifacsart levét. Alaposan összekeverem. Hozzáadom a zöldfűszereket, a hagymát, a kapribogyót és a csemegeuborkát, sózom, borsozom. Ismét jól elkeverem.
A még meleg sült krumplikat nagyjából 1 cm-es kockákra vágom, összeforgatom a mártással. Kevés friss kakukkfűvel díszítem, lefedve legalább 1 órán át hűtőszekrényben érlelem.
Akár frissensültek körete, akár hideg vacsora kísérője lehet – egy pohár fehérbor biztosan nem árt mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre