Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves krumplisaláta remuládmártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kifliburgonya
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kisebb citrom leve
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 5 dkg sós lében érlelt kapribogyó lecsepegtetve
  • 4-5 db kisebb csemegeuborka (kb. 15 dkg)
  • 1 db salotta (mogyoróhagyma) egészen finomra aprítva
  • 3-4 ágacska friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit héjastól sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütöm (főzni is lehet természetesen).

    Amíg sül, elkészítem a mártást. A hagymát tisztítást követően 2-3 mm-esre kockázom, a petrezselymet finomra aprítom, a kakukkfű leveleit lecsipkedem. A csemegeuborkát 1/2 cm-esre kockázom. Egy nagy tálba halmozom a tejfölt, a joghurtot, a mustárt és a citrom kifacsart levét. Alaposan összekeverem. Hozzáadom a zöldfűszereket, a hagymát, a kapribogyót és a csemegeuborkát, sózom, borsozom. Ismét jól elkeverem.

    A még meleg sült krumplikat nagyjából 1 cm-es kockákra vágom, összeforgatom a mártással. Kevés friss kakukkfűvel díszítem, lefedve legalább 1 órán át hűtőszekrényben érlelem.

    Akár frissensültek körete, akár hideg vacsora kísérője lehet – egy pohár fehérbor biztosan nem árt mellé.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin