Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves kacsamell szőlőmártásban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 egész bőrös kacsamell
  • bors
  • őrölt gyömbér
  • 20 dkg leszemezett szőlő
  • 3 dl szőlőlé
  • barnacukor
  • 5 dkg vaj
  • friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húst ízesítjük sóval, borssal és gyömbérrel. Egy hideg serpenyőbe tesszük a bőrös felükkel lefelé a melleket, és mérsékelt tűznél elősütjük. Ha a bőrös felük megpirult, megfordítjuk a húsokat, s melléteszünk 2 gerezd fokhagymát meg a friss
    kakukkfüvet, és 150°C-ra előmelegített sütőben - kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Közben a vajon felolvasztunk egy kevés barnacukrot, rádobjuk a szőlőszemeket, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel. Öntünk bele 3 dl szőlőlét, kicsit összeforraljuk. (Kevés hideg vízben feloldott keményítővel is sűríthetjük.)

    A kacsamellet alufóliába tekerve pihentjük 10 percig, majd rézsútosan szeletekre vágjuk, tálaláskor meglocsoljuk a mártással. Krumplifánkkal, krokettel vagy burgonyapürével kínálhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin