Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves gombapaprikás házi metélttel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 db 20 dkg-os csiperkegomba konzerv (frisset is használhatunk)
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő kis vízben feloldva
  • A házi metélthez:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymákat felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, mikor ez kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, a sűrített paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, közepes lángon főzzük, míg a gomba megpuhul. Öntsünk alá egy kevés vizet.

Mikor a gomba kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Még pár percig főzzük, és egy kevés vízzel elkeverve a keményítőt, besűrítjük. Ha valaki tejfölösen szereti, víz helyett 2-3 evőkanál tejfölben keverje el a keményítőt.

A tésztához a liszteket átszitáljuk, beletesszük a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadjuk az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítjuk, alacsony fokozaton 3-4 perc alatt készre gyúrja. Miután a tészta teljesen összeállt, kivesszük a gépből, gombócot formázunk belőle, majd egy nylon zacskóba tesszük, és a hűtőben fél órát pihentetjük a nyújtás előtt.

Miután a tészta eleget pihent, 3 darabra osztjuk, és lisztezett deszkán többször átnyújtva kb. 2 mm vastagságra nyújtjuk. Egy éles késsel felvágjuk metéltnek, majd meglisztezzük, egy nagyobb tálcán szétrázogatjuk, hogy ne tapadjanak egymáshoz. Rögtön ki is főzhetjük lobogó sós vízben.

A gombapaprikást a kifőtt házi metélttel és tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss