Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kakukkfüves csirkecomb rozmaringos krumplival

1 5/5

Hozzávalók

  • 3 db csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db gomba törzse
  • 6 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 3 ek olíva olaj
  • 2 dl szárnyas alaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 9 db újkrumpli (kb. 1/2 kg)
  • 4 szál rozmaring
  • 1 ek vaj
  • A salátához:
  • 1 tk olíva olaj
  • 4 db uborka
  • bazsalikomos fehérborecet
  • extra szűz olíva olaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    1. A krumplikat megmossuk, kissé megkaparjuk, és sós vízben előfőzzük. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és serpenyőben kevés olívaolajon 5 percig sütjük mindkét oldalán. Közben megsózzuk, megborsozzuk. 
    2. Amikor kissé megpirultak, felöntjük a szárnyas alaplével, és 25 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a combokat, hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott gombát és az aprított fokhagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt és a fehérbort is.
    3. A krumplikat fele-fele arányban kivajazott és kiolajozott serpenyőbe tesszük, és sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirulnak. Közben megszórjuk a rozmaring leveleivel. 
    4. A salátához megmossuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeleteljük az uborkát. Meglocsoljuk az olívaolajjal, ízlés szerint a fehérborecettel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Rákanalazzuk a tejfölt, és megszórjuk pirospaprikával. 
    5. Amikor a combok már kellően megpuhultak, bőrös felükkel lefelé magasabb hőfokon még 5 percig pirítjuk. A krumplival és az uborkasalátával kínáljuk a csirkecombokat.

Megjegyzés

Eredetileg gombaszószt akartam készíteni, de amikor a végén emeltem a hőt, hogy szép színt kapjanak a combok, néhány perc alatt elforrt a szaft. Szósz ugyan nem lett, de a combok íze csodás volt.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Már az illata alapján lehetett sejteni, ebből csak finom falatok lehetnek... Nem tévedtem. Nagyszerű étel!

Hasonló Receptek

Magazin