Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakukkfüves burgonya

MME MME
4.7/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Mossuk meg alaposan a burgonyákat, majd egy villával szurkáljuk meg őket. Tegyük egy tiszta zacskóba, szórjuk bele a sót és a morzsolt kakukkfüvet, dobjuk bele a gerezdekre szedett, de héjában hagyott fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg az olajjal, majd a zacskó száját befogva rázzuk alaposan össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból.

A keveréket öntsük egy tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 25 percig, illetve addig, amíg a krumplik megpuhulnak.

Azonnal tálalhatjuk friss kakukkfűágakkal megszórva. A sült fokhagymákat a héjukból kinyomva fogyasztjuk, a krumpli remek köret sült húsokhoz, halakhoz, de salátával magában is finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss