Elkészítése: Mossuk meg alaposan a burgonyákat, majd egy villával szurkáljuk meg őket. Tegyük egy tiszta zacskóba, szórjuk bele a sót és a morzsolt kakukkfüvet, dobjuk bele a gerezdekre szedett, de héjában hagyott fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg az olajjal, majd a zacskó száját befogva rázzuk alaposan össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból.
A keveréket öntsük egy tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 25 percig, illetve addig, amíg a krumplik megpuhulnak.
Azonnal tálalhatjuk friss kakukkfűágakkal megszórva. A sült fokhagymákat a héjukból kinyomva fogyasztjuk, a krumpli remek köret sült húsokhoz, halakhoz, de salátával magában is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre